This website is using cookies

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on this website. 

The page of Blok, Alekszandr, Hungarian bibliography

Image of Blok, Alekszandr
Blok, Alekszandr
(Блок, Александр)
(1880–1921)

Bibliography

Versek a szépséges hölgyről (Sztyihi o prekrasznoj dami), 1904 (verseskötet)
Vásári komédia (Balagancsik), 1906 (dráma)
Bosszúállás (Vozmezgyije)1910–21, m. 1972. (elb. költ.), befejezetlen
Rózsa és kereszt, 1912, m. 1972 (dráma)
Haláltáncok, 1912–14 (versciklus)
Tizenketten (Dvenadcaty), 1918: vers, Orosz költők antológiája, 1944
Szkíták (Szkíti), 1918
A cári hatalom végnapjai (Poszlednyije dnyi imperatorszkoi vlasztyi), 1921 (dokumentumgyűjtemény)
Összegyűjtött művei (Szobrányije szocsinyenyij), 1960–1963
Jegyzetfüzetek (Zapisznije knyizski), 1901–1920

Továbbá tanulmányok, előadások, pl.:
Értelmiség és forradalom (Intelligencija i revoljucija), 1918 (vitacikk)
Anthology ::
Literature ::
Translation ::

minimap