This website is using cookies

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on this website. 

The page of Vrchlický, Jaroslav, Hungarian bibliography

Image of Vrchlický, Jaroslav
Vrchlický, Jaroslav
(1853–1912)

Bibliography

Bar Kochba, 1897
Barevné střepy
Básnické profily francouzské
Bozi a lidé, 1899
Brevíř moderního člověka
Bratři, 1889
Co život dal, 1883
Čarovná zahrada, 1888
Dědictví Tantalovo
Devět kapitol o nejnovějším románu francouzském
Dni a noci, 1889
Dojmy a rozmary, 1880
Drahomíra, 1882
Duch a svět, 1878
Duše mimosa, 1903
Eklogy a písně
Endymion
Epické básně, 1876
Exulanti, 1886
Fanfáry a kadence, 1906
Hilarion, 1882
Hippodamie
Námluvy Pelopovy, 1890
Smír Tantalův, 1891
Smrt Hippodamie, 1891
Hlasy v poušti
Hudba v duši, 1886
Já nechal svět jít kolem, 1901-02
Jak táhla mračna, 1885
Julián Apostata, 1885
Knížata, 1903
Korálové ostrovy, 1908
Legenda o sv. Prokopu
Loutky
Má vlast
Meč Damoklův/Damoklův meč, 1913
Midasovy uši, 1890
Moje sonáta, 1893
Motýli všech barev, 1887
Mýty, 1879-80
Než zmlknu docela, 1893-95
Noc na Karlštejně, 1884
Nové básně epické, 1881
Nové sonety samotáře, 1896
Nové zlomky epopeje, 1895
O knihách a lidech
Odysseus
Okna v bouři
Panteon
Perspektivy, 1884
Pietro Aretino, 1892
Píseň o Vinetě, 1906
Písně poutníka, 1895
Pohřeb Alarichův
Pomsta Catullova, 1887
Poslední sonety samotáře, 1896
Poutí k Eldorádu, 1882
Povídky ironické a sentimentální
Prchavé iluze a věčné pravdy, 1904
Překročen zenit, 1899
Rabínská moudrost, 1886
Rok na jihu, 1878
Rozpravy literární
Selské balady, 1885
Sfinx, 1883
Skryté zdroje, 1908
Skvrny na slunci, 1895-96
Smrt Odyssea, 1882
Sny o štěstí, 1876
Sonety samotáře, 1891
Soud lásky, 1887
Staré zvěsti, 1883
Strom života, 1909
Studie a podobizny
Svlačce na úhoru, 1905
Symfonie, 1878
Tiché kroky, 1904
Trilogie o Simsonovi, 1907
Třetí kniha básní epických, 1907
Twardowski, 1885
V sudu Diogenově
V uchu Dionysově, 1900
Vittoria Colonna, 1877
Votivní desky, 1902
Z hlubin, 1875
Zlatý prach, 1887-97
Zlomky epopeje, 1886
Žamberské zvony, 1900

Anthology ::
Literature ::
Translation ::

minimap