This website is using cookies

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on this website. 

The page of Čapek, Karel, Hungarian bibliography

Image of Čapek, Karel
Čapek, Karel
(1890–1938)

Bibliography

Próza
Zářivé hlubiny (1916)
Boží muka (1917)
Krakonošova zahrada (1918)
Kritika slov (1918)
Trapné povídky (1921)
Továrna na absolutno (1922)
Krakatit (1922, zfilmováno v r. 1948)
O nejbližších věcech (1925)
Skandální aféra Josefa Holouška (1927)
Povídky z jedné kapsy (1929)
Povídky z druhé kapsy (1929)
Zahradníkův rok (1929)
Marsyas čili na okraj literatury (1931)
Apokryfy (1932)
O věcech obecných čili Zoon politikon (1932)
Hordubal (1933, zfilmováno v r. 1937)
Povětroň (1934)
Obyčejný život (1934)
Válka s mloky (1936)
První parta (1937, zfilmováno v r. 1959)
Jak se co dělá
Život a dílo skladatele Foltýna (1939 – vydáno posmrtně) 
Drama
Lásky hra osudná (napsáno 1910, vydáno 1922)
Loupežník (1920, zfilmováno v roce 1931) 
Ze života hmyzu (1921, zhudebněno J. Cikkerem)
Bílá nemoc (1937, zhudebněno T. Andrašovanem, zfilmováno H. Haasem roku 1937)
Matka (1938)
Cestopisy
Italské listy (1923)
Anglické listy (1924)
Výlet do Španěl (1930)
Obrázky z Holandska (1932)
Cesta na sever (1936)
Pro děti
Devatero pohádek a ještě jedna od Josefa Čapka jako přívažek (1932) Filozofická díla
Pragmatismus čili Filosofie praktického života (1918) Překlady
Francouzská poezie nové doby (1920) Politická díla
Hovory s TGM (1928–1935, 3 svazky)
Mlčení s T. G. Masarykem – doplnění hovorů, esej z roku 1935
Posmrtně vydáno
Měl jsem psa a kočku – 1939
Kalendář – 1940
O lidech – 1940
Vzrušené tance – 1946
Bajky a podpovídky – 1946
Sedm rozhlásků K.Č. – 1946
Ratolest a vavřín – 1947
Obrázky z domova – 1953
Věci kolem nás – 1954
Sloupkový ambit – 1957
Poznámky o tvorbě – 1959
Na břehu dnů – 1966
Místo pro Jonathana! – 1970
Listy Olze – 1971
Drobty pod stolem doby – 1975
Listy Anielce – 1978
Dopisy ze zásuvky – 1980
Filmová libreta – 1988
 
Anthology ::
Literature ::
Translation ::

minimap