This website is using cookies

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on this website. 

The page of Dyk, Viktor, Czech bibliography

Image of Dyk, Viktor
Dyk, Viktor
(1877–1931)

Bibliography

• Balady, 1925
• Básně, 1930
• Beskydy, 1926
• Bloudění: Větší valdštejnská trilogie, 1929 (3 díly)
• Boží duha, 1955
• Cesta svatého Vojtěcha, 1997
• Cesta umění, 1929
• Cestou domů, 1919
• Cikánčina smrt, 1916
• Děti, 1998
• Duše a hvězda, 1969
• Ejhle, člověk, 1928
• Eva, 1928
• Gotická růže, 1923
• Hadí květy, 1924
• Jarmark života, 1916
• Jaroslav Durych: Publicista, 2001
• Kdybych..., 1929
• Kněz a baba: Fejetony a jiné prózy, 1921-61
• Kouzelná lampa, 1926
• Kouzelný kočár, 1995
• Legenda, 1924
• Masopust, 1938
• Na horách, 1919
• Nejvyšší naděje, 1921
• Obrazy, 1922
• Okamžiky z válečných let, 1924
• Osamělé květy: Výbor z básní, 1993
• Panenky, 1923
• Paní Anežka Berková, 1931
• Papežové a císaři, 2001
• Píseň o růži, 1934
• Plížení a pouti, 1932
• Rekviem - Kurýr, 1927 - Na budějovické louce, 1928 - Valdice, 1928
• Rytmus české prózy, 1992
• Sedmikráska, 1925
• Služebníci neužiteční, 1940-69 (4 díly)
• Smích věrnosti, 1924
• Svatý Jiří, 1915
• Svatý Václav/Kvas na Boleslavi, 1925
• Svatý Vojtěch, 1921
• Světlo ve tmách: Blahoslavená Zdislava, 1991
• Štědrý večer, 1926
• Tam, 1968
• Té nejkrásnější, 1929
• Tři cesty Evropou - Plížení Německem, 1926 - Pouť do Španělska, 1929 - Římská cesta, 1933
• Tři dukáty, 1919
• Tři troníčky, 1923
• Váhy života a umění, 1933
• Výstražné slovo k českým básníkům, 1919
• Z růže kvítek vykvet nám: Příběhy novozákonní pro mládež, 1939
• Zastavení: Výbor z povídek a z krátkých próz, 1996
• Žebrácké písně, 1925

Anthology ::
Literature ::
Translation ::

minimap